Edoardo Petretti Trio @ Errichetta Festival

Edoardo Petretti Trio @ Errichetta Festival


Tickets:

20 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari)

Location:


Strada Cetății 3-5, Sibiu 550160, Romania

Dates and Hours:

About

Vineri, 15 decembrie 2023, ora 20.00, Sala Thalia

Edoardo Petretti Trio


  • Edoardo Petretti: pian, clape și acordeon
  • Francesco De Rubeis: tobe și percuție
  • Giacomo Nardelli: bas electric

Edoardo Petretti Trio ia naștere odată cu întâlnirea celor trei muzicieni care au rădăcini în muzica jazz, muzică clasică și cercetare și își propun să aprofundeze legăturile dintre tradiția africană și „contaminarea” care a contribuit la dezvoltarea acesteia odată cu întâlnirea dintre folclorul din America și muzica cultă europeană.
Explorând căi și procese istorice, muzica lui Edoardo Petretti caută să fuzioneze instinctele dansului tradițional și a furiei tribale cu formele scrierii culte și ale povestirii tradiției orale. 
Contaminarea este farul care luminează un repertoriu în continuă evoluție, cu scopul de a aduce laolaltă forme de artă și de cercetare care sunt îndepărtate doar în aparență.

*** 

„Din 2009 am căutat frumusețea, fără compromisuri, pentru a împărtăși dragostea noastră pentru muzica tradițională cu publicul.” 


Errichetta Festivalul este inițiativa a unei comunități de muzicieni, uniți de pasiunea pentru muzica tradițională. O pasiune concretizată în studiul practic al tradițiilor specifice, însoțită de o fascinație pentru semnificațiile și rolurile originale jucate de muzică în comunitățile respective.
Festivalul este un loc de reuniune și de sărbătoare. O casă pentru comunitatea de muzicieni, dar și un atelier de împărtășire și inspirație a acestei cercetări, sub forma unor concerte și cursuri de măiestrie. 
Prima ediție a avut loc în anul 2009, iar festivalul se află acum la ediția cu numărul XII. Pentru prima dată, Errichetta Festival călătorește de la Roma spre Sibiu, pentru a celebra „Ziua Minorităților”

www.errichettafestival.com

***

Proiectul "Daruri muzicale" este cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2023.
Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.