Errichetta Underground @ Errichetta Festival

Errichetta Underground @ Errichetta Festival


Tickets:

20 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari)

Location:


Strada Cetății 3-5, Sibiu 550160, Romania

Dates and Hours:

About

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, ora 21.00, Sala Thalia
DARURI MUZICALE
Errichetta Underground

Concert acustic de muzică balcanică


  • Fausto Sierakowski - saxofon alto
  • Federico Pascucci - saxofon tenor, clarinet
  • Primo Salvati - saxofon alto și tenor
  • Ange Sierakowski - clarinet
  • Edoardo Petretti - acordeon și pian
  • Carlo Hintermann - percuție
  • Giacomo Nardelli - contrabas

Errichetta Underground a început în 2008, cântând pe străzile și în piețele din centrul istoric al Romei. A fost (și încă mai este) format de un imigrant polonez, un tânăr virtuoz de jazz, un regizor de film italian emergent, frații și prietenii lor. 
Adânc ancorată în repertoriile tradiționale ale muzicii klezmer și balcanice, bogăția și originalitatea Errichetta izvorăște din cercetarea de a lega aceste vocabulare de diferitele medii muzicale ale membrilor săi (muzică clasică contemporană, jazz, folk) și dintr-o incredibilă energie de performanță. 
Aceasta este principala alchimie a trupei Errichetta: o putere expresivă uriașă, o acrobație muzicală și bucuria de a face întregul public, fie că este vorba de pietoni de pe stradă sau de muzicieni eleganți, să danseze până dimineața! 
Errichetta este un spirit, o forță care plutește deasupra festivalului, la fel ca și deasupra fiecărei reprezentații a trupei. Puține lucruri s-au schimbat de la motto-ul inițial al trupei „cântă cu bucurie sau nu mai cânta deloc”: muzica este o oportunitate de a reînființa o comunitate din care muzicienii și publicul sunt parte inseparabilă. Acesta este motivul pentru care Errichetta este o entitate organică care a crescut de-a lungul anilor prin încorporarea experiențelor muzicienilor rătăcitori, redesenând o geografie care se mișcă între Corsica, Grecia, Turcia, România, Macedonia, Portugalia, Olanda, Franța, Germania, Austria și Statele Unite. Dorința insațiabilă de a fi pe drumuri este pilonul repertoriului, fie că este format din compoziții originale sau piese tradiționale. Muzica din Europa de Est și Orientul Mijlociu, dar și improvizația, jazzul și muzica clasică fac parte din bagajul membrilor grupului. 

*** 

„Din 2009 am căutat frumusețea, fără compromisuri, pentru a împărtăși dragostea noastră pentru muzica tradițională cu publicul.” 


Errichetta Festivalul este inițiativa a unei comunități de muzicieni, uniți de pasiunea pentru muzica tradițională. O pasiune concretizată în studiul practic al tradițiilor specifice, însoțită de o fascinație pentru semnificațiile și rolurile originale jucate de muzică în comunitățile respective.
Festivalul este un loc de reuniune și de sărbătoare. O casă pentru comunitatea de muzicieni, dar și un atelier de împărtășire și inspirație a acestei cercetări, sub forma unor concerte și cursuri de măiestrie. 
Prima ediție a avut loc în anul 2009, iar festivalul se află acum la ediția cu numărul XII. Pentru prima dată, Errichetta Festival călătorește de la Roma spre Sibiu, pentru a celebra „Ziua Minorităților”

www.errichettafestival.com

***

Proiectul "Daruri muzicale" este cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2023.
Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.