Recital de pian Matei Rogoz

Recital de pian Matei Rogoz


Tickets:

30 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari)

Location:


Strada Cetății 3-5, Sibiu 550160, Romania

Dates and Hours:

About

Vineri, 21 aprilie 2023, ora 19.00, Sala Thalia
RECITAL DE PIAN
Solist: Matei Rogoz - pian 

asCULTă:
  • Ludwig van Beethoven - ”Sonata nr. 14 op. 27 nr. 2 în do diez minor” (1770-1827) 
          1. Adagio sostenuto
          2. Allegretto
          3. Presto agitato
  • Franz Liszt - ”Fantasia quasi Sonata”- “Après une lecture de Dante” (1811-1886)
pauză *
  • Ludwig van Beethoven - ”Sonata nr. 31 op. 110 în La bemol Major” (1770-1827)
         1. Moderato cantabile molto espressivo 
         2. Allegro molto
         3. Adagio ma non tropo-Fuga. Allegro ma non tropo
  • Serghei Prokofiev - ”Sonata nr. 7 op. 83 în Si bemol Major" (1891-1953) 
          1. Allegro
          2. Andante caloroso
           3. Precipitato

Momentele muzicale vor fi intercalate cu expuneri teoretice sub genericul "Sonata pentru pian anticlasică, neclasică şi clasică la sfârşitul secolului XIX şi prima jumătatea a secolului XX: aspecte stilistice şi interpretative".

Matei Şerban Rogoz s-a născut în Bucureşti în 1973. A absolvit Liceul de Muzică “Dinu Lipatti” la clasa prof. dr. Ligia Pop şi U.N.M.B. la clasa de pian a prof. univ. dr. Sandu Sandrin. Începând cu anul 1997, urmează mai multe cursuri de perfecţionare, la Şcoală Normală de Muzică din Paris cu Françoise Thinat, la “Mozarteum” din Salzburg a urmat cursurile de măiestrie ale pianistului Boris Bloch etc. Ȋn 2012, îşi susţine cu succes teza de doctorat intitulată “Sonata pentru pian în secolele XVIII şi XIX. Aspecte stilistice şi interpretative”, activitatea aferentă cercetării ştiinţifice fiindu-i coordonată de către prof. univ. dr. Nicolae Brânduş, titlul de doctor fiindu-i acordat de către Universitatea de Muzică din Bucureşti.
După publicarea lucrării de doctorat, din anul 2013, urmează o activitate concertistică susţinută, colaborând cu Institutul Cultural Roman în vederea realizării unor serii de evenimente dedicate comemorării unor mari personalităţi ale muzicii universale (George Georgescu, Constantin Silvestri, Dinu Lipatti). A susţinut recitaluri în Bucureşti, Viena, Bratislava, Londra, New York, Washington DC, Beijing, Baoding, Zhengzhou, Paris şi alte oraşe din Franţa. În anul 2001, a organizat un concert “George Enescu” la Fundaţia Statelor Unite de la Paris, participând ca solist şi acompaniator.
În 2002, în colaborare cu I.C.R. Paris, organizează la Ambasada României din Franţa două concerte dedicate creaţiei enesciene, concerte filmate şi ulterior difuzate de către postul TVR Cultural. Cu ocazia a 50 de ani de la moartea lui George Enescu, colaborează din nou cu I.C.R. la organizarea unui concert “George Enescu“.
În 2019, la Editura Astra Museum i-a apărut volumul "Sonata pentru pian anticlasică, neclasică şi clasică la sfârşitul secolului XIX şi prima jumătatea a secolului XX: aspecte stilistice şi interpretative".

***

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.