Stereoteismo @ Errichetta Festival


Tickets:

20 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari)

Location:


Strada Cetății 3-5, Sibiu 550160, Romania

Dates and Hours:

About

Vineri, 15 decembrie 2023, ora 21.00, Sala Thalia
DARURI MUZICALE
Stereoteismo 
  • Samah Boulmona - acordeon, canto
  • Federico Pascucci - saxofon tenor, clarinet, ney
  • Iacopo Schiavo - chitară clasică, oud
  • Shanti Colucci - tobe, nagara

Concert de muzică libaneză


STEREOTEISMO ia naștere la începutul anului 2020 prin colaborarea dintre Federico Pascucci și muzicianul libanez Samah Boulmona. Ideea de a crea o conexiune între scenele de muzică contemporană din Roma și Beirut a evoluat prin etapele definite de o serie de proiecte realizate: în 2021, într-un Beirut aflat într-un climat de lockdown, producția video a "Beirut Sessions", înființarea în același an a cvartetului italiano-libanez Stereoteismo (cu Shanti Colucci și Iacopo Schiavo), dezvoltarea acestui ansamblu în cadrul unei rezidențe artistice la Beirut, finanțată de prestigioasa Fundație Arabă pentru Artă și Cultură, în februarie 2023. 
Grupul a înregistrat primul său album compus din aranjamente de cântece rezultate din cercetarea repertoriilor antice, din Egipt până în Rajasthan, și compoziții originale de aceeași inspirație, împletite împreună din ideile compozitorilor de esență jazzistică.

*** 

„Din 2009 am căutat frumusețea, fără compromisuri, pentru a împărtăși dragostea noastră pentru muzica tradițională cu publicul.” 


Errichetta Festivalul este inițiativa a unei comunități de muzicieni, uniți de pasiunea pentru muzica tradițională. O pasiune concretizată în studiul practic al tradițiilor specifice, însoțită de o fascinație pentru semnificațiile și rolurile originale jucate de muzică în comunitățile respective.
Festivalul este un loc de reuniune și de sărbătoare. O casă pentru comunitatea de muzicieni, dar și un atelier de împărtășire și inspirație a acestei cercetări, sub forma unor concerte și cursuri de măiestrie. 
Prima ediție a avut loc în anul 2009, iar festivalul se află acum la ediția cu numărul XII. Pentru prima dată, Errichetta Festival călătorește de la Roma spre Sibiu, pentru a celebra „Ziua Minorităților”

www.errichettafestival.com

***

Proiectul "Daruri muzicale" este cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2023.
Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Photos