Taraful „Mureșul” @ Errichetta Festival

Taraful „Mureșul” @ Errichetta Festival


Tickets:

20 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari)

Location:


Strada Cetății 3-5, Sibiu 550160, Romania

Dates and Hours:

About

Sâmbătă, 16 decembrie 2023, ora 20.00, Sala Thalia
DARURI MUZICALE

Concert de muzică tradițională țigănească

Taraful „Mureșul”

  • Marcel Râmbă - vioară
  • Iacab Attila - vioară
  • Kallo Gergo - bracii
  • Faghiura Remus - acordeon
  • Gondos Tibor - bas

Marcel Râmbă - omul care îi învață muzică pe oamenii de orice vârstă și din orice parte a lumii. Fie vioară, violoncel, canto, el le predă cu tot sufletul. În ultimii 10 ani, a jucat cu siguranță un rol important în educarea a zeci de muzicieni din întreaga lume.
Violonistul Marcel Râmbă, din Beica de Jos, județul Mureș, a crescut într-o familie de muzicieni și a început să cânte la vioară la vârsta de 5 ani. Tatăl său a fost primul său profesor. Este solist al Ansamblului profesionist "Mureșul" și membru al proiectului de muzică și dans românesc Romafest cu care a făcut mai multe turnee în Japonia.
Pe lângă cariera sa are de concertist, și-a petrecut o mare parte din timp transmițând cunoștințele sale muzicale la diferite instrumente, dar și predând modul tradițional de a cânta în regiunea sa, Transilvania. Predă la Academia de Artă din Târgu Mureș, dar și în satul său, unde a creat o școală internațională de muzică împreună cu Nicolas Hauzeur (Belgia), unde nu numai străinii, ci și elevii autohtoni pot beneficia de transmiterea artei sale.
Modul de predare al lui Marcel Râmbă este adânc înrădăcinat într-o formă democratică, plină de respect față de sufletul și capacitatea fiecăruia, care dă un impact pozitiv prodigios asupra execuției formației muzicale.

*** 

„Din 2009 am căutat frumusețea, fără compromisuri, pentru a împărtăși dragostea noastră pentru muzica tradițională cu publicul.” 


Errichetta Festivalul este inițiativa unei comunități de muzicieni uniți de pasiunea pentru muzica tradițională. O pasiune concretizată în studiul practic al tradițiilor specifice, însoțită de o fascinație pentru semnificațiile și rolurile originale jucate de muzică în comunitățile respective.
Festivalul este un loc de reuniune și de sărbătoare. O casă pentru comunitatea de muzicieni, dar și un atelier de împărtășire și inspirație a acestei cercetări, sub forma unor concerte și cursuri de măiestrie. 
Prima ediție a avut loc în anul 2009, iar festivalul se află acum la ediția cu numărul XII. Pentru prima dată, Errichetta Festival călătorește de la Roma spre Sibiu, pentru a celebra „Ziua Minorităților”.

www.errichettafestival.com

***

Proiectul "Daruri muzicale" este cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2023.
Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Photos