"Clasic la puterea a treia" – Violoncellissimo


Tickets:

30 lei (50% reducere pentru elevi, studenți pensionari)

Location:


Strada Cetății 3-5, Sibiu 550160, Romania

Dates and Hours:

About

Ediția a IV-a a turneului național Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo, susținut de Marin Cazacu și ansamblul cameral Violoncellissimo, se va opri pe 5 octombrie la Sibiu.
Urmează două luni de concerte în care cei mai buni violonceliști din țară vor pleca de la Oradea, vor trece prin Arad și Sibiu, ajungând la Bistrița, Cluj și Deva. Turneul va poposi și în două capitale, București și Chișinău.

Concertul de la Sibiu va avea loc miercuri, 5 octombrie, ora 19.00, la Sala Thalia.

asCULTă:

 • Johann Schrammel - Marș
 • G. Fr. Handel - Passacaglia
 • P.I. Ceaikovski - Aria lui Lensky
 • Astor Piazzolla - Oblivion și Libertango
 • Jacques Offenbach - Can Can
 • Dimitri Şostakovici - Vals
 • Suită folclorică românească
 • Radu Sinaci - Tribute to Mozart
 • Radu Sinaci - Beethoven Rocks…
 • Saint Saens / Radu Sinaci - Bacchanale
 • Sabin Pautza (arr.)- The Final Countdown
 • Mozart/Say - Alla Turca Jazz Rock
Violoncellissimo este unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești, format la inițiativa violoncelistului Marin Cazacu, cu misiunea de a deschide noi drumuri pentru promovarea muzicii și a tinerelor talente din România.
Violoncellissimo a susținut primul turneu național în 2019, iar în anii următori și-a continuat povestea prin evenimente similare cu ecouri în toată țara.
În această perioadă, ansamblul a susținut concerte în cadrul unor importante evenimente culturale din România și străinătate: cel mai recent, la Marea Sală UNESCO Paris – aniversare 65 ani România la UNESCO în octombrie 2021, la Expo 2020 Dubai, în decembrie 2021, dar şi la Washington, Bruxelles, Luxemburg, Istanbul etc.
Marin Cazacu este directorul general al Filarmonicii George Enescu, profesor la Universitatea Națională de Muzică din București, iar în 1998 a fondat cvartetul Cellissimo, prezent pe scenele portugheze în 2013, la CCB (Lisabona) și Casa da Música (Porto). Maestrul Marin Cazacu a cântat alături de Ghennadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Horia Andreescu, Antoni Ros Marba, Vladimir Orlov, Radu Aldulescu, Jeremy Menuhin și alții. De asemenea, a avut multiple apariții solistice la festivaluri internaționale precum cele de la Berlin, Hong-Kong, Macao, München, Milano, Osaka, Seoul, Tokio.
Este deja cunoscut faptul că toți cei care ascultă Violoncellissimo pleacă de la concerte plini de entuziasm. Așa că supranumele de anul acesta, Euforica, nu este deloc întâmplător: “De patru ani străbatem ţara în fiecare toamnă în această formulă, aparent aceeaşi, dar în permanenţă alta, pentru că în fiecare an ni se alătură noi membri. Ne place enorm ceea ce facem și dorim să oferim ascultătorilor noștri momente de neuitat prin prezentarea diferitelor ipostaze de exprimare ale violoncelului”, spune violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu, liderul ansamblului şi directorul general al Filarmonicii George Enescu.

***

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Photos