A început masterclass-ul de canto din cadrul Sibiu Opera Festival

A început masterclass-ul de canto din cadrul Sibiu Opera Festival


Filarmonica de Stat Sibiu organizează, în aceste zile, un masterclass de canto coordonat de baritonul Florin Estefan, managerul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, și pianistele Lelia Serafinceanu și Bianca Murariu.

Cursurile de măiestrie, la care participă studenți sau absolvenți ai unor instituții muzicale prestigioase din toată țara, se desfășoară începând de astăzi, sub auspiciile Sibiu Opera Festival.
Cei 14 participanți vor avea parte de patru zile de cursuri, trei zile de recitaluri în Sibiu și împrejurimi – sub genericul Take an Opera Break – o conferință specială moderată de Claudia Robu, realizator de emisiuni culturale la TVR, o zi de repetiții cu orchestra sibiană și marea Gală de Operă în care își vor evidenția calitățile vocale la superlativ. Orchestra simfonică va fi condusă de dirijorul austriac David Schlager, laureat al Concursului Internațional de Dirijat „Ionel Perlea” Slobozia.
Joi, 8 septembrie, ora 19.00, la Sala Thalia, publicul meloman este invitat să îi admire pe tinerii soliști și să desemneze, prin vot, cea mai bună voce.
„Gala de Operă a tinerelor voci este primul pas în carieră al studenților selectați pentru masterclass. Aceștia vor studia o săptămână în Filarmonică, alături de Florin Estefan. În acest timp, ei debutează prin mici recitaluri în Sibiu, anunțând festivalul. Pentru prima dată în viață, vor urca pe scenă alături de o orchestră la Sibiu, în gala de deschidere din 8 septembrie, de la ora 19.00. Cea mai bună voce a galei va deveni vedeta Concertului de Crăciun de la Sibiu, din luna decembrie. Împreună, deschidem porți și netezim drumul tinerilor cântăreți către marile scene!”, transmite dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

***

Sibiu Opera Festival, ediția a XXI-a, este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu, cu susținerea Consiliului Județean Sibiu. Acțiunea este confinanțată de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.

Similar Suggestions

Michael Barenboim și concertul concertelor
Noul ambasador al Japoniei a vizitat Filarmonica Sibiu
Raport: 2023 - un an performant la Filarmonica de Stat Sibiu
Atmosferă de carnaval italian la Sibiu
Benjamin Kruithof: Sper să mă întorc la Sibiu!