Concert la Palatul Brukenthal

Concert la Palatul Brukenthal


Filarmonica de Stat Sibiu lansează proiectul “Camerele Sibiului”! Salonul de Muzică al baronului Samuel von Brukenthal va găzdui, vineri, 12 aprilie 2024, începând cu ora 18:00, un concert cu lucrări compuse de Johann Sebastian Bach și Johann Christian Bach.

 Primul eveniment din cadrul proiectului “Camerele Sibiului” propune un program muzical din creația familiei Bach, interpretat de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu sub conducerea dirijorului Eduard Dąbrowski.

“Cum deja am obişnuit publicul meloman cu proiecte îndrăzneţe - iar unele dintre acestea au fost premiate - dorim să aducem în atenţie un nou punct cardinal pe harta inițiativelor noastre. În stagiunea Filarmonicii am programat și concerte de muzică preclasică, iar cel mai potrivit spațiu pentru acest repertoriu este Salonul de Muzică al Palatului Brukenthal.
La Sibiu, muzica clasică a apărut inițial în saloanele cetății. După ce viața muzicală a fost împlinită de activitatea simfonică a Filarmonicii, ne întoarcem spre origini, reînnodăm tradiția și căutăm să redescoperim spațiile în care se făcea muzică odinioară. «Camerele Sibiului» este un proiect care împlinește acest deziderat. Avem un partener de încredere în domnul Alexandru Chituță, managerul Muzeului Național Brukenthal, căruia îi mulțumim pentru găzduire și sprijin.
Dirijorul invitat al acestei săptămâni, Eduard Dąbrowski, este un tânăr remarcabil, despre care maestrul Cristian Mandeal a apreciat că este «un element cert pentru viitorul muzicii româneşti». Prezenţa sa cu siguranţă va reprezenta un porte-bonheur în debutul acestui proiect”, a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Câștigător al Concursului de Dirijat “Ionel Perlea”, Eduard Dąbrowski este și un compozitor premiat, lucrările sale fiind interpretate de Orchestra Naţională a Operei din Kiev, Orchestra Filarmonicii Oltenia sau Orchestra Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” din Constanţa.

Accesul la concertul de vineri se face pe baza biletelor în valoare de 20 lei, disponibile la intrare.
 
***

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Urmăriți-ne pe:
  • www.facebook.com/FilarmonicaSibiu
  • www.youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu
  • www.instagram.com/filarmonicasibiu
  • https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa
  • www.tiktok.com/@filarmonicadeStatSibiu

Similar Suggestions

Regal violonistic pentru publicul sibian
Muzica își găsește loc spre inimile noastre, în ciuda tuturor piedicilor!
Incursiune în muzica secolului XX
Concert simfonic anulat din cauza Sindicatului Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica Sibiu
Stradivarius vs. Guarneri. „Duelul viorilor” are un singur câștigător – publicul sibian!