Noul ambasador al Japoniei a vizitat Filarmonica Sibiu

Noul ambasador al Japoniei a vizitat Filarmonica Sibiu


Excelența Sa dl. Katae Takashi, ambasadorul Japoniei în România, a întreprins, în această după-amiază, o vizită de curtoazie la Filarmonica de Stat Sibiu și s-a întâlnit cu dirijorul Cristian Lupeș, managerul instituției.

Recent numit în fruntea misiunii nipone de la București, domnul Katae Takashi se află pentru prima dată la Sibiu și a mărturisit că orașul îi place foarte mult și că abia așteaptă să revină aici.

Vizita vine în contextul în care Filarmonica Sibiu marchează ziua națională a Japoniei, în premieră, la inițiativa managerului Cristian Lupeș.

"Suntem foarte onorați că domnul ambasador a ales, în prima sa vizită la Sibiu, să vină și în bastionul nostru cultural, mai ales că dorim să jucăm un rol tot mai dinamic în evoluția bunelor relații culturale dintre România și Japonia. Credem în importanța diplomației culturale și, dacă Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu sau Muzeul Național Brukenthal dezvoltă deja manifestări ample în colaborare cu parteneri niponi, Filarmonica începe anul acesta să construiască o punte culturală spre Țara Soarelui Răsare. Am avut bucuria să-i prezint Excelenței Sale sediul istoric al Filarmonicii și activitatea noastră, i-am povestit câte ceva despre planurile de viitor, despre cele două vizite pe care le-am efectuat în Japonia și cum am cunoscut-o pe Luna Okubo, solista concertului nostru de săptămâna viitoare. Înaltul oaspete apreciază că aici, în inima României, promovăm valorile nipone, iar împreună sperăm să colaborăm cât mai bine pe viitor, în acord cu misiunea pe care și-a asumat-o la preluarea mandatului, aceea de a intensifica schimburile culturale dintre țările noastre", a declarat Cristian Lupeș.

Pe 23 februarie, Japonia își sărbătorește ziua națională, dar și ziua împăratului Naruhito. Cu această dublă ocazie, Muzeul Național Brukenthal organizează o expoziție de stampe japoneze și statui cu samurai, al cărei vernisaj a avut loc astăzi, iar joi, 29 februarie, Filarmonica de Stat Sibiu invită publicul să se bucure de un concert simfonic special, sub conducerea dirijorului Daisuke Soga, cu participarea violonistei Luna Okubo.
 Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Urmăriți-ne pe:
  • www.facebook.com/FilarmonicaSibiu
  • www.youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu
  • www.instagram.com/filarmonicasibiu
  • https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa
  • www.tiktok.com/@filarmonicadeStatSibiu

Similar Suggestions

Regal violonistic pentru publicul sibian
Muzica își găsește loc spre inimile noastre, în ciuda tuturor piedicilor!
Incursiune în muzica secolului XX
Concert simfonic anulat din cauza Sindicatului Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica Sibiu
Stradivarius vs. Guarneri. „Duelul viorilor” are un singur câștigător – publicul sibian!