Sibiu Opera Festival 2022

Sibiu Opera Festival 2022


Bilete:
20-80 lei
Gazdă:

Strada Cetății 3-5, Sibiu 550160, Romania
Data și ora:

Despre

Sibiu Opera Festival | Ediția a XXI-a

1-11 septembrie 2022
 • Sala Thalia
 • Centrul Cultural "Ion Besoiu"
 • spații neconvenționale


  Demarat în anul 2001, sub denumirea de ”Festivalul Internațional al Artei Lirice de la Sibiu”, proiectul „Sibiu Opera Festival” reprezintă o manifestare muzicală de amploare, cu participare internaţională substanţială, menită să satisfacă interesul publicului din România și din străinătate, pentru muzica de operă.
  Organizat anual de Filarmonica de Stat Sibiu, festivalul constituie, totodată, o platformă de manifestare artistică și de afirmare scenică a tinerelor talente din domeniul muzicii de operă, prin includerea în festival a secțiunii de concurs de canto – VOX ARTIS.
  Evenimentele componente ale festivalului se desfăşoară în spaţii consacrate – Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu şi în spaţii neconvenţionale, iar programele sunt axate pe spectacole de operă, operetă, musical şi balet, operă pentru copii, concerte vocal-simfonice, recitaluri de lied şi arii din opere, concurs și evenimente conexe.
  Fiecare ediție aduce la Sibiu peste 500 de artişti invitaţi din țară și de peste hotare: dirijori, solişti, ansambluri corale și camerale, ansambluri de operă şi balet, colective artistice ale unora dintre cele mai cunoscute teatre lirice.

 • Biletele se găsesc la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu și online pe iabilet.ro. Pachetele de bilete pentru toate evenimentele festivalului pot fi achiziționate la preț redus (190 lei) doar de la sediul instituției.

  Evenimentele Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.
  Proiect cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală.

Fotografii