Tango la “Concerte pe Acoperiș”


Bilete:

100 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari)

Gazdă:


Strada Cetății 3-5, Sibiu 550160, Romania

Data și ora:

Luni, 29 Iulie 2024
21:00 - 22:00

Despre

Luni, 29 iulie 2024, ora 21.00, Filarmonica de Stat Sibiu - Terasa Acoperiș

Tango la “Concerte pe Acoperiș”


Analia Selis Trio
  • Analia Selis - voce
  • Mariano Castro - pian
  • Florentina Ciornei - contrabas
Evenimentul face parte din festivalul Concerte pe Acoperiș, ediția a V-a.

Analia Selis s-a născut la Tucumán, Argentina, în 1977. În 1998, a absolvit cursurile de pedagogie muzicală ale Universității de Muzică San Miguel de Tucumán, iar în 2002 cursurile de interpretare vocală din cadrul Longy School of Music din Boston (SUA). În 2003 s-a mutat la București unde locuiește până în prezent. În 2004 a obținut premiul III al Festivalului Internațional Cerbul de Aur (Brașov, România), unde a reprezentat Argentina. Între 2005 și 2014 a repurtat multe succese în cariera sa de cântăreață de pop latino-american, devenind foarte cunoscută în România, unde a interpretat pe cele mai prestigioase scene și a fost invitată a celor mai importante posturi de televiziune și de radio.
În 2014 a început să cânte tango, desfășurând turneul național Vă place Tango? Între 2015 și 2019 a lansat trei mari proiecte de succes: Tango Simfonic (prima ediție), Tango Simfonic “Milonga de mis amores” (ediția a doua) și ArgEnTango. În acest timp a colaborat cu toate orchestrele din România și cu mari orchestre din Elveția (Biel Solothurn Symphony Orchestra), Cehia (Hradec Králové Philharmonic Orchestra), Lituania (Klaipėda Symphony Orchestra), Argentina (National University of Tucumán Symphony Orchestra), sub bagheta unor mari dirijori precum József Horváth, Tiberiu Soare, Radu Popa, Cristian Oroșanu, Kaspar Zehnder ș.a. De asemenea, a mai cântat alături de marii muzicieni precum Omar Massa (bandoneon), Julián Caeiro (pian), Mariano Castro (pian), Rafael Butaru (vioară), Julio Santillán (chitară), Răzvan Suma (violoncel) ș.a. A fost invitată să cânte și alături de diferite ansambluri, Kamerata Kronstadt, Gaudeamus Quartet, Contempo Quartet ș.a, precum și în cadrul unor importante festivaluri muzicale: Festivalul Internațional “George Enescu” (România), Radio Song Festival (Beijing, China), Kammermusiktage Barth Festival (Germania), Das Einzigartige Crossover Festival (Elveția), Festivalul și Concursul Internațional de Violoncel de la Klaipėda (Lituania), Concentus Moraviae Festival (Cehia) ș.a.
În 2021, a lansat un proiect intitulat Symphonic Piazzolla, pentru a celebra centenarul nașterii lui Astor Piazzolla, și pentru a dezvălui astfel publicului o fațetă necunoscută a maestrului tango-ului, interpretându-i muzica în cea mai autentică manieră cu putință. În 2022 a lansat un proiect de tango românesc numit “Interbelic Simfonic”, dedicat publicului său din România, ca rezultatul al multor ani de dragoste și respect față de acesta. Tot în 2022, Comitetul Interministerial Argentinian i-a acordat distincția de “Country Brand Ambassador”, ca rezultat al contribuției sale la construirea identității naționale argentiniene în străinătate prin talentul ei impresionant.
În prezent, continuă să promoveze tango-ul tradițional argentinian și muzica lui Astor Piazzolla atât în România, cât și în Europa.

Proiectul ”Concerte pe Acoperiș” este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.
Acțiune co-finanțată de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2024.

Fotografii