Concert simfonic și concert educativ dirijate de Ciprian Marinescu la Sibiu

Concert simfonic și concert educativ dirijate de Ciprian Marinescu la Sibiu


Dirijorul Ciprian Marinescu va conduce următoarele concerte ale Filarmonicii de Stat Sibiu. Publicul este invitat, joi, 11 aprilie, la un concert simfonic al cărui soliști vor fi violonistul Bogdan Zvorișteanu și violoncelistul Filip Papa, iar vineri, 12 aprilie, revine “Simfonia Bebemol”, concertul pentru bebeluși și viitoare mămici.

„Filarmonica de Stat Sibiu aduce în faţa publicului muzicieni rafinaţi, cu un bogat palmares artistic şi discografic. Este deja o tradiţie de 75 de ani, în care pe scena Sălii Thalia sunt prezente nume sonore ale spaţiului muzical românesc şi internaţional. Aşadar, concertul din 11 aprilie îl va avea la pupitru pe Ciprian Marinescu. Japonia - ţara în care locuieşte de peste 20 de ani - este locul în care şi-a dezvoltat şi conturat cariera de interpret de muzică de cameră, dar şi pe cea de dirijor. Este o prezenţă permanentă pe scenele muzicale din Osaka, Kyoto și Tokyo, totodată şi pe scenele din Europa. Un pol important al şcolii de dirijat, un muzician cu o viziune aparte asupra repertoriului pe care îl abordează, ne propune un program care include alte două nume importante cu o bogată activitate concertistică: Bogdan Zvorişteanu - vioară şi Filip Papa - violoncel, în Dublu concert pentru vioară, violoncel şi orchestră de Johann Brahms”, a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

„Mintea mea e programată să creeze” spunea violoncelistul Filip Papa. De aici putem contura profilul celui care a câştigat competiţii importante în lume, face parte din renumitul cvartet Ad Libitum, este recunoscător profesorilor săi, iar la rândul lui transmite mai departe viitorilor violonceliști cunoaşterea muzicală.  

Violonistul Bogdan Zvorişteanu are o bogată activitate concertistică alături de renumita Orchestre de la Suisse Romande din Geneva, al cărei prim-concertmaestru este, împletită cu cea a muzicii de cameră. „Tibor Varga” în Sion, „George Enescu” din București, „Leopold Mozart” la Augsburg, „Concours International de Genève” sunt câteva dintre competiţiile mari pe care le-a câştigat. Este profesor la Academia Menuhin, iar printre cele mai importante aspecte ale carierei sale subliniem faptul că, în anul 2008, a înregistrat integral Sonatele şi Partitele pentru vioară solo de J.S. Bach la Dinemec Classics.

De asemenea, programul serii va conţine Simfonia a VII-a de Ludwig van Beethoven. 

Concertul simfonic va avea loc joi, 11 aprilie, de la orele 19.00, la Sala Thalia. Biletele sunt puse în vânzare la casieria Filarmonicii și online pe iabilet.ro, la prețul de 60 lei (50% reducere pentru elevi, studenți și pensionari).

Simfonia Bebemol - concert dedicat celor mici


La Filarmonica de Stat Sibiu, copiii sunt privilegiaţi să aibă parte de o educaţie muzicală împărtăşită de către muzicieni importanţi. Tot sub bagheta dirijorului Ciprian Marinescu, orchestra Filarmonicii va susține un concert educativ dedicat bebelușilor și viitoarelor mămici, vineri, 12 aprilie, de la orele 10.00, la Sala Thalia, cu Simfonia a VII-a în La major, op. 92 (părţile I, II, III) de Ludwig van Beethoven.

„După succesul primului concert dedicat celor mai mici spectatori ai Filarmonicii, din luna ianuarie, reluăm această inițiativă educativă, la cererea publicului, și vă așteptăm vineri, 12 aprilie, cu una dintre cele mai optimiste, plăcute și ușor de înțeles simfonii ale lui Beethoven”, transmite Cristian Lupeș.

Biletele pentru concertul educativ se găsesc la casierie și pe iabilet.ro, la prețul de 10 lei. 

***

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Alte sugestii

Regal violonistic pentru publicul sibian
Muzica își găsește loc spre inimile noastre, în ciuda tuturor piedicilor!
Incursiune în muzica secolului XX
Concert simfonic anulat din cauza Sindicatului Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica Sibiu
Stradivarius vs. Guarneri. „Duelul viorilor” are un singur câștigător – publicul sibian!