Cristian Lupeş dirijează două concerte în Italia

Cristian Lupeş dirijează două concerte în Italia


Dirijorul Cristian Lupeş, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu, este invitatul săptămânii la pupitrul Orchestrei Simfonice Abruzzese, alături de care va susține două concerte, pe 27 și 28 ianuarie 2024.

Programul săptămânii include Simfonia a IV-a de Gustav Mahler, varianta camerală, în orchestrația lui Klaus Simon, precum și trei lieduri de Schubert: „An die Musik”, „Die Forelle” (orchestrația lui Benjamin Britten) și „Gretchen am Spinnrade” (orchestrația lui Max Reger). Solista concertului va fi soprana Giorgia Cinciripi.

Repetițiile au loc într-o sală semnată de celebrul arhitect japonez Shigeru Ban, denumită “Paper concert hall” (“sala de hârtie”). Aceasta are o structură metalică ușoară, îmbrăcată în panouri de lut expandat și carton precomprimat, putând fi ușor demontantă și asamblată în altă parte. Sala a fost inaugurată în 2011, la doar 2 ani după cutremurul devastator care a afectat regiunea.

Cele două concerte vor avea loc în zilele de sîmbătă, 27 ianuarie 2024, în sala teatrului „V. Antonellini” din L’Aquila, respectiv duminică, 28 ianuarie 2024, la Palazo Kursaal din Giulianova.

Alte sugestii

Regal violonistic pentru publicul sibian
Muzica își găsește loc spre inimile noastre, în ciuda tuturor piedicilor!
Incursiune în muzica secolului XX
Concert simfonic anulat din cauza Sindicatului Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica Sibiu
Stradivarius vs. Guarneri. „Duelul viorilor” are un singur câștigător – publicul sibian!