FESTIVAL - CONCURS INTERNAȚIONAL DE INTERPRETARE PIANISTICĂ ȘI COMPOZIȚIE „CARL FILTSCH”

FESTIVAL - CONCURS INTERNAȚIONAL DE INTERPRETARE PIANISTICĂ ȘI COMPOZIȚIE „CARL FILTSCH”


Telefon

Site oficial

Despre Carl Filtsch

Carl Filtsch

(28 mai 1830 - 11 mai 1845)

Carl Filtsch este una dintre cele mai interesante și, în acelasi timp, tragice apariții din istoria muzicii sașilor transilvăneni și o personalitate notabilaă a muzicii romantice a veacului al XIX-lea.
Carl Filtsch va dovedi de la cea mai fragedă vârstă o predispoziție genială pentru muzică.
A trăit cu o intensitate extremă și s-a maturizat artistic încă de la vârsta de 12 ani, când, ajuns la Paris, devine elevul preferat al lui Fr. Chopin, care s-a preocupat cu o atenție aparte de evoluția lui pianistică. (Peter Szaunig)
«Când copilul (Carl Filtsch - n. n.) va începe voiajele sale artistice, nu-mi va rămâne decât să închid <prăvălia>», spunea Fr. Liszt despre tânărul care în Viena, Paris sau Londra a fost aclamat și sărbătorit cu entuziasm. 
Cele 25 compoziții ale lui Carl Filtsch nu au fost descoperite decât în 1960, iar acum, o parte dintre ele sunt readuse la viață de participanții la concurs.

Cea de-a XXVIII-a ediţie a Concursului Internaţional de Pian şi Compoziţie „Carl Filtsch” va avea loc la Sibiu în perioada 9-13 iulie 2024, în memoria ilustrului muzician transilvǎnean, care s-a născut în 1830 la Sebeş-Alba/România şi a murit în anul 1845 la Veneţia. Toate probele de concurs sunt publice şi se vor desfǎşura la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu. Premiile vor fi acordate în cadrul Concertului de Gală din 13 iulie 2024.
Salonul literar-muzical „Carl Filtsch” va avea loc în data de 11 iulie 2024, ora 18.00, la Sala Oglinzilor, cu participarea pianistei Adela Liculescu.

ÎNSCRIERE

Înscrierea candidaților la Concursul-Festival „Carl Filtsch” – ediția a XXVIII-a se face pânǎ la data de 1 iulie 2024, la următoarea adresă: Filarmonica de Stat Sibiu - Str. Cetăţii 3-5550160, Sibiu-România.
Înscrierea candidaților se poate face și on-line, pe site-ul evenimentului sau accesând următorul link:
https://forms.gle/smsaHjGpq8WC7M66A
Înscrierile prin poștă se vor transmite cu mențiunea: Pentru Concursul-Festival Internațional de Interpretare Pianistică și Compoziție „Carl Filtsch”.
Compoziții Carl Filtsch (descarcă) Regulament concurs 2024 (RO/EN/DE) Înscriere concurenți
Pagina de Facebook a Festivalului „Carl Filtsch”

Alte sugestii

Concerte pe Acoperiș
Minunata Muzica Nouă - Brave New Music
SIBIU OPERA FESTIVAL
ZILELE MUZICALE ROMÂNO - AMERICANE