Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și prietenii săi invită publicul la… Jazzparale

Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și prietenii săi invită publicul la… Jazzparale


Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu, împreună cu partenerii săi de scenă, Sorin Petrescu (pian) și Doru Roman (percuție) invită publicul din România la o nouă ediție a Turneului Național Flautul Fermecat – Jazzparale și, totodată, lansează pe piața muzicală un nou concept. 

Turneul se încheie la Sibiu, în cadrul Zilelor Muzicale Româno-Americane, pe 6 iulie.

Plecând de la muzica lui Mozart și Beethoven, artiștii aduc în fața publicului prelucrări sau piese inspirate din muzica celor doi corifei ai Clasicismului, precum și hituri ale muzicii tradiționale americane sau românești, într-un original melanj de jazz simfonic, jazz clasic, jazz contemporan și jazz ”agricol”, în care ritmurile de geamparale și călușari au menirea de a încinge spiritele. 

Leonard Bernstein, Leroy Anderson, Dave Brubeck, Christoph Keller sau Johnny Răducanu alcătuiesc un periplul muzical de neuitat, în care publicul va fredona, va dansa și, mai ales, va pleca mai bogat, cu jazzparalele întipărite în memoria afectivă.

Vraja flautului de aur Muramatsu la care cântă Ion Bogdan Ştefănescu s-a multiplicat în ultimul deceniu şi mai bine fie într-un mai mult sau mai puţin cuminte interpret de muzică de cameră, acompaniat de pian, fie într-un ansamblu compus exclusiv din flaute de toate mărimile, de la flautul bas până la piculină, acoperind ambitusul unei orchestre, care poartă numele FLAUT POWER, fie a invitat alături de el un chitarist virtuoz, sau un maestru al acordeonului. Povestea este spusă în fiecare an în felurite moduri atractive de cavalerul flautului, Ion Bogdan Ştefănescu, solist al Filarmonicii ”George Enescu” şi profesor universitar la Universitatea Națională de Muzică București, întotdeauna mereu surprinzător, sclipitor şi plin de umor.
 
Concertul din Sibiu va avea loc sâmbătă 6 iulie, începând cu ora 21.00, pe esplanada Filarmonicii de Stat Sibiu. Accesul publicului este liber. Evenimentul se desfășoară sub auspiciile festivalului Zilele Muzicale Româno-Americane 2024, cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda culturală 2024.
 
PROGRAM MUZICAL
1. W.A. Mozart - Marș (din opera Flautul fermecat) 
2. Christoph Keller - Mozart în Argentina 
3. W.A. Mozart - Rondo alla turca 
4. Tradițional - Geamparale 
5. Dave Brubeck - Blue Rondo A La Turk / Briar Bush / Iberia 
6. Ludwig van Beethoven - Marș turc (din opera Ruinele Atenei
7. Christoph Keller - Beethoven în Brazilia 
8. Leonard Bernstein - The West Side Story Suite 
9. Leroy Anderson - The Syncopated Clock / Plink, Plank, Plunk / Sandpaper Ballet 
10. Petre Elinescu - Scena pastorală română 
11. Johnny Răducanu - Mâinile Olarului / Jocul țambalelor
 
Producător: Pro Contemporania
Coproducător: Radio România
Partener de tradiție: JTI
Partener cultural: ICR
Sponsor: Purcari, Aqua Carpatica
Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Mediatrust, România TV, Liternet, Agenția de carte, The Culture Club, Ziarul Metropolis, RFI, Cronicari digitali, www.demilioane.ro
Parteneri culturali și organizatori locali: Filarmonica "George Enescu", Primăria municipiului Caracal, Teatrul Național Caracal, Primăria municipiului Deva, Colegiul Național "Decebal" din Deva, Centrul cultural "George Coşbuc" din Bistriţa, Palatul Culturii din Bistriţa, Ateneul Naţional din Iaşi, Palatul Culturii din Iaşi, Filarmonica de Stat Sibiu.

***

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Alte sugestii

La mulți ani, Ruxandra Donose!
Pregătiri pentru Concursul Enescu 2024
Masterclass de canto cu Elena Moșuc și Ruxandra Donose
Sprijin pentru Întâlnirea Internațională a Sașilor
Demersuri pentru semnarea Contractului Colectiv de Muncă