„Giuvaiere baroce” pentru melomanii din Sibiu

„Giuvaiere baroce” pentru melomanii din Sibiu


Proiectul „Camerele Sibiului”, inițiat de Filarmonica de Stat Sibiu în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal, continuă cu un concert simfonic intitulat „Giuvaiere baroce” - o călătorie în timp, în care lucrările alese ne spun propriile povești, istorisiri ale unora dintre cei mai importanți compozitori ai perioadei baroce.

Evenimentul muzical va avea loc vineri, 10 mai 2024, ora 18.00, în Cabinetul de Curiozități al Palatului Brukenthal din Piața Mare. Programul serii cuprinde: Vivaldi - Concert pentru orchestră de coarde în sol minor, Pachelbel - Canon în Re major, Purcell - Suita "Abdelazar" - Rondo, Corelli - Sarabande Gigue & Badinerie, Vivaldi - Simfonia "Al Santo Sepolcro", Purcell - Uvertura "Dido and Aeneas", Bach - Concertul nr. 3 în Sol major, BWV 1048, "Brandenburg".

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusă de dirijorul Barnaby Palmer. „Prezența pentru a doua oară la Sibiu a dirijorului Barnaby Palmer confirmă deja traiectoria ascendentă a acestui nou proiect al Filarmonicii. Este onorant să știm că o parte a activității acestui muzician are loc și la Sibiu, unde evantaiul muzical se deschide și în Muzeul Brukenthal, însă într-un repertoriu baroc. Plăcut surprins de sonoritatea orchestrei Filarmonicii Sibiu, de seriozitatea și deschiderea instrumentiștilor, Barnaby Palmer va călători împreună cu spectatorii prin 'Giuvaiere baroce', compuse de Vivaldi, Corelli, Bach și Pachelbel (acesta din urmă, un compozitor german, mai puțin cântat, și care i-a fost profesor lui Johann Sebastian Bach). Este de menționat faptul că se va interpreta, în seara de 10 mai, cea mai cunoscută lucrare a sa: Canon în Re major”, a declarat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Biletele sunt puse în vânzare la prețul de 40 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari) la casieria Muzeului Brukenthal și la intrare înaintea concertului, în limita locurilor disponibile.

***

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Alte sugestii

Regal violonistic pentru publicul sibian
Muzica își găsește loc spre inimile noastre, în ciuda tuturor piedicilor!
Incursiune în muzica secolului XX
Concert simfonic anulat din cauza Sindicatului Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica Sibiu
Stradivarius vs. Guarneri. „Duelul viorilor” are un singur câștigător – publicul sibian!