Colaborare inedită între Teatrul de Balet Sibiu și Filarmonica de Stat Sibiu

Colaborare inedită între Teatrul de Balet Sibiu și Filarmonica de Stat Sibiu


Teatrul de Balet Sibiu prezintă sâmbătă, 27 mai 2023, premiera spectacolului „Tango” realizat de coregrafa Amalia Mîndruțiu, regia, scenografia și light design Beatrice Rancea, spectacol inedit care recreează pe scena baletului sibian atmosfera plină de culoare, pasiune și mister a tavernelor argentiniene.

Muzica spectacolului va fi interpretată live de muzicienii Filarmonicii de Stat Sibiu și de artiștii de operă Arlinda Morava (soprană) și Silviu Mihăilă (bariton), iar din distribuție fac parte balerinii Adela Floricioiu (România), Alba Fernandez (Spania), Gabriela Checo (Republica Dominicană), Sara Zanzon (Italia), Maria Trabalon (Spania), Ludovica Tontodonati (Italia), Monica Viqueira (Cuba), Ayaka Nagai (Japonia), Răzvan Iacob (România), Miguel Teixeira (Portugalia), Lazaro Ortega (Cuba), Matthew Solovief (Australia), Johan Mancebo (Republica Dominicană), Cătălin Bucureșteanu (România) și Guido Sarnataro (Italia).  

„TANGO – un spectacol în care dansatorii aduc un omagiu nemuritorului și îndrăgitului tango. Prin mișcările pasionale sau temperamentale ei aduc la viață atmosfera misterioasă din tavernele argentiniene. Coregrafia se bazează pe elemente specifice tangoului argentinian completat cu elemente din baletul clasic. Muzica extraordinară, care va fi interpretată live de instrumentiști ai Filarmonicii de Stat Sibiu, dar și de artiști de operă din țară, atmosfera unică pe care tangoul o are, bandoneonul care are o tonalitate specifică tangoului, sunt doar câteva dintre motivele pentru care sunt convinsă că publicul va fi cucerit de acest spectacol. Am ales personal cele mai frumoase melodii și partituri din repertoriul tangoului argentinian Astor Piazzola, Carlos Gardel etc. și cred că spectacolul va ajunge la sufletul publicului.” (Amalia Mîndruțiu, coregrafă)
Evenimentul va avea loc sâmbătă, 27 mai, ora 19:00, la Centrul Cultural "Ion Besoiu".

Biletele pot fi cumpărate online, de pe Kompostor.ro, de la sediul Teatrului de Balet, situat în Parcul Tineretului, nr. 1, Sibiu, sau în seara spectacolului, de la intrare, în limita locurilor rămase disponibile.

sursa

Alte sugestii

"Crai Nou" la Sibiu Opera Festival, în Anul Ciprian Porumbescu
Orchestra Filarmonicii Sibiu a concertat la București, în cadrul Festivalului Enescu
Ne bucurăm de muzică la Festivalul Enescu!
Dirijorul american Roderick Cox: Sunt foarte încântat să lucrez în premieră cu Filarmonica de Stat Sibiu!
De la Agnita la Hollywood în 90 de minute