Program clasic și un solist de clasă mondială

Program clasic și un solist de clasă mondială


Următorul concert al stagiunii 2023/2024 „Henry Selbing” îl aduce la Sala Thalia pe pianistul Alessandro Deljavan. 

La pupitrul orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu se va afla Alessandro Crudele. Programul cuprinde lucrări de Ludwig van Beethoven și Wolfgang Amadeus Mozart.

“În această săptămână avem un program foarte clasic. Începem cu uvertura operei ‘Fidelio, op. 72, de Ludwig van Beethoven, apoi fantasticul Concert pentru pian și orchestră nr. 16 în Re major, K 451,  de Wolfgang Amadeus Mozart, cu un solist extraordinar, un pianist italian fantastic, după care vom interpreta Simfonia a IV-a în Si bemol major, op. 60, a lui Beethoven”, anunță dirijorul Alessandro Crudele.

Alessandro Deljavan a început să învețe să cânte la pian înainte de vârsta de 2 ani și a dat primul său spectacol la vârsta de 3 ani. De atunci, a susținut concerte în întreaga lume, în peste 20 de țări, 2024 fiind anul debutului său în România. El are în palmares premii la competiții precum Concours musical de France (Premiul I, Paris, 1996), Concursul Hummel (Premiul II, Bratislava, 2005), Gina Bachauer Young Artist Competition (Premiul V, 2005), Concursul Cliburn (Premiul special John Giordano, 2009), Concursul Isang Yun (Premiul II, Tongyeong, Coreea de Sud, 2010) și Concursul Cliburn (Premiul special Raymond E. Buck, 2013). De asemenea, Deljavan are o discografie de peste 60 de albume. În prezent, este directorul artistic al școlii Opera Master din Crecchio și profesor de pian la Conservatorul de Muzică “U. Giordano” din Rodi Garganico, Italia.

Biletele pentru concertul de joi, 25 ianuarie, ora 19:00, sunt disponibile la casierie și pe www.iabilet.ro la prețul de 60 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).

***

Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Urmăriți-ne pe:
  • www.facebook.com/FilarmonicaSibiu
  • www.youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu
  • www.instagram.com/filarmonicasibiu
  • https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa
  • www.tiktok.com/@filarmonicadeStatSibiu

Alte sugestii

Regal violonistic pentru publicul sibian
Muzica își găsește loc spre inimile noastre, în ciuda tuturor piedicilor!
Incursiune în muzica secolului XX
Concert simfonic anulat din cauza Sindicatului Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica Sibiu
Stradivarius vs. Guarneri. „Duelul viorilor” are un singur câștigător – publicul sibian!