Recitaluri de operă în spații neconvenționale


Trei recitaluri de operă în spații neconvenționale s-au desfășurat, astăzi, sub auspiciile Sibiu Opera Festival 2022.

Seria momentelor muzicale intitulate "Take an Opera Break" a debutat la prima oră a dimineții, în cadrul festivității de deschidere a noului an școlar la Liceul de Arte Sibiu.
Apoi, tinerii interpreți acompaniați de pianista Bianca Murariu au cântat pe terasa centrului comercial Promenada Sibiu, dar și în terminalul Aeroportului Internațional Sibiu.
Proiectul "Take an Opera Break" continuă, mâine, cu scurte recitaluri în Piața Aurarilor, la Primăria Sibiu, în curtea interioară a Consiliului Județean și în grădina Consulatului Germaniei.
Timp de trei zile, cei 14 participanți la masterclass-ul de canto coordonat de baritonul Florin Estefan vor interpreta arii din opere celebre pe scene inedite din municipiul și județul Sibiu, iar joi, 8 septembrie, la Sala Thalia, ei vor fi soliștii Galei Sibiu Opera Festival.

***

Sibiu Opera Festival, ediția a XXI-a, este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu, cu susținerea Consiliului Județean Sibiu. Acțiunea este confinanțată de Primăria municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.

Alte sugestii

Invitații săptămânii la Filarmonica de Stat Sibiu: dirijorul Alessandro Crudele și soliștii Alexandru Avramovici, Cristian Buciumaș și Ștefan Danifeld
Filarmonica de Stat Sibiu va concerta la București, în Stagiunea Orchestrelor Românești din cadrul Festivalului Internațional „George Enescu” 2023
O seară cu Mozart și Mandeal
„Șocant de bun”! Experiment muzical la Filarmonica de Stat Sibiu
Octavian Lup, invitatul săptămânii la Filarmonica de Stat Sibiu